Звернення міського голови

Електронні петиції існують у багатьох країнах світу. Більше 70 держав використовують цей інструмент взаємодії суспільства та влади. Головна мета такого документу – звернути увагу суспільства в цілому або влади на існуючу проблему у будь-якій сфері економіки, політики, освіти, культури, соціального чи громадського життя.
Така форма спілкування покликана активізувати територіальну громаду Первомайська у вирішенні важливих питань життєдіяльності міста. Адже існуючі механізми місцевої ініціативи та громадських слухань є невідомими значному загалу та досить складними. В свою ж чергу електронна петиція не лише посвідчує реальну проблему, а і має на меті підказати шляхи її вирішення.
Сподіваюсь, що такий сервіс зробить роботу місцевих органів влади ще більш відкритою та публічною, а механізм електронних петицій стане одним з інструментів прозорості дій влади та дозволить враховувати в роботі нагальні потреби первомайців.
Відповідно до Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Первомайській міській раді, затвердженого рішенням міської ради від 28.01.2016 року №24 «Про внесення змін до Статуту територіальної громади міста Первомайська та затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Первомайській міській раді», електронна петиція розглядатиметься за умови збору на її підтримку не менш як 250 підписів громадян протягом не більше 30 днів з дня її оприлюднення н а офіційному сайті міста.

З повагою, міський голова Л.Г.Дромашко

Популярні петиції по яким триває збір підписів

B6152e53f40113ac93b41232ebdb09f0
Зібрано голосів
Залишилось днів

Відновити вигляд площі ім. Леніна, саме - встановити музичний фонтан.

На сьогоднішній день головна площа міста є не в найкращому вигляді. Ініціативною групою Первомайськ Лайв було проведено соціальне опитування серед жителів міста Первомайськ на якому більшість проголосувала за встановлення музичних фонтанів на площі ім. Леніна. На думку жителів міста фонтан гармонійно вписувався у коло фасадів прилеглих будівель, був чудовим витвором архітектури і прекрасним місцем для літнього відпочинку жителів і гостей міста. З часом цей фонтан може бути візитною карткою міста

4d4c13a40325ad4f0606f13147c65667
Зібрано голосів
Залишилось днів

Створити Наглядові Ради при комунальних підприємствах міста Первомайська.

На сьогодні стало очевидним те, що існуюча форма управління комунальними підприємствами, і в першу чергу тими, що надають житлово-комунальні послуги, які керуються одноосібно керівниками, не відповідає сучасним реаліям економічного життя. Не дає можливості територіальним громадам, як власникам майна, яким управляють та користуються комунальні підприємства, в повній мірі здійснювати права власника та зробити, хоч трошки, прозорим та зрозумілим для громади процес формування тарифів на підприємствах

Всі петиції по яким триває збір підписів