Звернення міського голови

Електронні петиції існують у багатьох країнах світу. Більше 70 держав використовують цей інструмент взаємодії суспільства та влади. Головна мета такого документу – звернути увагу суспільства в цілому або влади на існуючу проблему у будь-якій сфері економіки, політики, освіти, культури, соціального чи громадського життя.
Така форма спілкування покликана активізувати територіальну громаду Первомайська у вирішенні важливих питань життєдіяльності міста. Адже існуючі механізми місцевої ініціативи та громадських слухань є невідомими значному загалу та досить складними. В свою ж чергу електронна петиція не лише посвідчує реальну проблему, а і має на меті підказати шляхи її вирішення.
Сподіваюсь, що такий сервіс зробить роботу місцевих органів влади ще більш відкритою та публічною, а механізм електронних петицій стане одним з інструментів прозорості дій влади та дозволить враховувати в роботі нагальні потреби первомайців.
Відповідно до Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Первомайській міській раді, затвердженого рішенням міської ради від 28.01.2016 року №24 «Про внесення змін до Статуту територіальної громади міста Первомайська та затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Первомайській міській раді», електронна петиція розглядатиметься за умови збору на її підтримку не менш як 250 підписів громадян протягом не більше 30 днів з дня її оприлюднення н а офіційному сайті міста.

З повагою, міський голова Л.Г.Дромашко

Петиції по яким є відповідь

Petition image 0d44eac490b863d3f3b29ff898baaa12883da59bd357aad35756cdf424568a28

Відновити дорогу на виїзді з міста Первомайськ, Миколаївської області

Пропоную відновити дорогу на виїзді з міста у напрямку смт. Підгородня

A578e515926699fe01cea5bdce17749f
Залишилось днів

Створити Наглядові Ради при комунальних підприємствах міста Первомайська.

На сьогодні стало очевидним те, що існуюча форма управління комунальними підприємствами, і в першу чергу тими, що надають житлово-комунальні послуги, які керуються одноосібно керівниками, не відповідає сучасним реаліям економічного життя. Не дає можливості територіальним громадам, як власникам майна, яким управляють та користуються комунальні підприємства, в повній мірі здійснювати права власника та зробити, хоч трошки, прозорим та зрозумілим для громади процес формування тарифів на підприємствах

5f001808d9ec7b68baeeacb1eb926edb
Залишилось днів

Відновити вигляд площі ім. Леніна, саме - встановити музичний фонтан.

На сьогоднішній день головна площа міста є не в найкращому вигляді. Ініціативною групою Первомайськ Лайв було проведено соціальне опитування серед жителів міста Первомайськ на якому більшість проголосувала за встановлення музичних фонтанів на площі ім. Леніна. На думку жителів міста фонтан гармонійно вписувався у коло фасадів прилеглих будівель, був чудовим витвором архітектури і прекрасним місцем для літнього відпочинку жителів і гостей міста. З часом цей фонтан може бути візитною карткою міста

Всі петиції по яким є відповідь