• Thumb a578e515926699fe01cea5bdce17749f

Зібрано підписів

Кількість днів

Заголовок петиції

Створити Наглядові Ради при комунальних підприємствах міста Первомайська.

ПІБ ініціатора: Олександр Васильович Сухов
Статус: З відповіддю
Петиція №8
Дата початку збору підписів: 08.08.2016 08:10

Суть електронної петиції

На сьогодні стало очевидним те, що існуюча форма управління комунальними підприємствами, і в першу чергу тими, що надають житлово-комунальні послуги, які керуються одноосібно керівниками, не відповідає сучасним реаліям економічного життя. Не дає можливості територіальним громадам, як власникам майна, яким управляють та користуються комунальні підприємства, в повній мірі здійснювати права власника та зробити, хоч трошки, прозорим та зрозумілим для громади процес формування тарифів на підприємствах та контролювати витрачання коштів керівниками комунальних підприємств.
З метою здійснення постійного громадського контролю за ефективністю фінансової та підприємницької діяльності комунальних підприємств міста (КП ПМР «Первомайський міський водоканал», КП ПМР «ТЕПЛО», КП ПМР «Комунбудсервіс», та інших комунальних підприємствах) рішенням сесії міської ради створити Наглядові Ради, як постійно діючи колегіальні органи, що утворюються за рішенням Засновника у складі, наприклад, від 7 до 15 членів з числа депутатів міської ради та представників громадських організацій у рівних пропорціях. Для чого розробити та затвердити Положення про Наглядові Ради при кожному комунальному підприємстві та внести відповідні зміни до Статутів цих підприємств. Приклади створення Наглядових Рад при комунальних підприємствах вже є в Сумській, Дніпропетровській, Чернівецькій, Житомирській та інших областях.

Відповідь на електронну петицію:

Шановний Олександр Васильович !

Термін збору підписів на підтримку електронної петиції, адресованої Вами Первомайській міській раді, завершився.

Відповідно до Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Первомайській міській раді, затвердженого рішенням міської ради від 28.01.2016 року №24 «Про внесення змін до Статуту територіальної громади міста Первомайська та затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Первомайській міській раді», електронна петиція розглядатиметься за умови збору на її підтримку не менш як 250 підписів громадян протягом не більше 30 днів з дня її оприлюднення на офіційному сайті міста.

Оскільки Вашу петицію підтримали 9 городян, відповідно до пункту 3.5 вищевказаного порядку, вона буде розглянута як звернення громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян».
    перелік осіб, які підтримали петицію (9)

поширити електронну петицію:

перелік осіб, які підтримали петицію